Miten rauhoittaa oma mieli?

happiness-planner-journal-muistivihko-inspiroiva-boxi
Päässä pyörää tuhat ja sata asiaa, negatiiviset ajatukset menevät edes takas ja tuntuu siltä ettei niistä pääse millään eroon, olo on rauhaton… Tuntuuko sinusta joskus tältä? Et ole ainut. Onneks on monia asioita joita voi tehdä kun mieli on rauhaton.

Top 7 vinkkiä rauhallisempaan mieleen

 1. Kirjoita omat ajatuksesi ylös muistivihkoon. Ota tavaksi kirjoittaa ylös asioita ja murheita aina kun tuntuu siltä että mieli on täynnä ajatuksia.
  • Morning Pages: Kirjoita heti aamulla ennen kuin teet mitään muuta. Kirjoita 3 sivua niin että yrität pitää taukoja mahdollisimman vähän. Ideana on saada paperille kaikki mieltä vaivaamasi yms. asiat.
  • Päiväkirja: Kirjoita päivätapahtumista. Minkälainen mieli sinulla oli? Olitko hyvällä vai pahalla päällä? Mitä hyvää päivässä tapahtui? Opitko jotain uutta? Mitkä asiat innosti?
 2. Hyväksy, että mielesi on rauhaton ja sano itsellesi että se on ok. Mitä enemmän yritämme kontrolloida jotakin asiaa niin yleensä sitä pahemmalta asia tuntuu. Olo helpottuu heti kun hyväksyy oman mielentilan oli se sitten mikä tahansa. Hyväksy ajatuksesi. Hyväksy mielesi. Hyväksy se että olet allapäin. Hyväksy se että olet onnellinen.
 3. Eteerisillä tuoksuöljyillä on mieltä & kehoa rauhoittavia vaikutuksia. Jos eteeriset öljyt eivät ole tuttuja lue niistä lisää täältä. Kannattaa aloittaa tutummista öljyistä kuten laventeli, mandariini, sitruuna… Näillä on sekä rauhoittava että piristävä vaikutus.
 4. Puhu asiasta, joka vaivaa sinua. Yleensä pidämme asioita liikaa sisällämme vaikka niistä puhuminen ääneen auttaa todella paljon. Toinen ihminen voi tuoda tilanteeseen täysin uuden näkökulman ja voi nähdä asian täysin eri tavalla.
 5. Keksi jotain tekemistä! Minusta siivoaminen on yksi parhaista keinoista harhauttaa omaa mieltä pohtimasta ikäviä ja ahdistavia asioita. Varsinkin kun pääsee oikein siivousfiilikseen niin huolet ovat jo jossain kaukana.
 6. Lue kirjaa. Kirjojen lukeminen auttaa meitä keskittymään jonkun toisen henkilön elämään. Tämä auttaa meitä unohtamaan omat murheet. Kirjat auttavat myös saamaan uusia perspektiiviä ja muuttamaan omia ajatuksiamme ja asenteitamme.

After Work Routine – Työpäivän Jälkeinen Rutiini

1. Keitä itsellesi kuppi teetä – mustaa, vihreää tai yrtti teetä (etenkin jos haluat juoda kofeiinitonta teetä)

2. Meditoi  – Jo 5 minuuttia auttaa rauhoittamaan mielesi ja kehosi

3. Suihkauta niskoihin ja hartioihin piparminttu/eukalyptus/laventeli vettä. Piparminttu auttaa lihassärkyyn sekä päänsärkyyn

4. Kuuntele lemppari musiikkiasi – Musiikki auttaa nostattamaan mielialaa ja vie samalla päivän stressit pois

5. Käy lenkillä tai kävelyllä – Ulkoilma ja ulkona oleminen auttaa sinua päästämään irti murheista ja näin rauhoittamaan mieltäsi

6. Kirjoita kiitollisuus päiväkirja

7. Joogaa  – Katso Youtubesta jooga videoita tai Yogaia sovelluksesta

Stressaatko? 8 vinkkiä rennompaan oloon!

Stressaatko? Vinkkejä rennompaan oloon!

Jos sinua stressaa oli se sitten tentti, ihmissuhdeasiat, työ tai jokin muu asia niin kokeile näitä vinkkejä.

 1. Liikunta – Kävely, juokseminen, tanssiminen… Mikä on sinulle ja sinun kehollesi paras tapa harrastaa liikuntaa? Mene oman mielen ja kehon mukaan.
 2. Eteeriset öljyt – Miten eteeriset öljyt oikein toimivat? Lue tämä Cosmopolitan artikkeli eteerisistä öljyistä!  Etenkin bergamotti, piparminttu ja santelipuu eteeriset öljyt auttavat vähentämään stressiä ja lisäävät rentoa oloa.
 3. Kirjoittaminen – Oletko joskus aikaisemmin kirjoittanut päiväkirjaa? Kannattaa ottaa se tapa uudestaan osaksi arkea, koska se auttaa sinua käsittelemään ajatuksiasi ja tunteitasi. Aina kun kirjottaa kaikki asiat jotka pyörivät päivästä toiseen niin tulee paljon kevyempi olo ja mieli. Jos etsit itsellesi inspiroivaa muistikirjaa niin kurkkaa Chic Company paperikauppaan täältä.
 4. Lukeminen – Kirjoja lukiessa sitä pääsee aivan toiseen maailmaan, joka tarkoittaa sitä että omat huolet, murheet ja ongelmat jäävät jonnekkin todella kauas. Ei ihme, että lukeminen on niin suosittua, koska se on todella rentouttavaa, kun saa uppoutua jonkin toisen henkilön elämään eikä siis tarvitse olla ratkaisemassa omia ongelmia.
 5. Juo vihreää teetä – Vihreä tee sisältää mm. L-teaniinia, joka auttaa rentoutumaan ja keskittymään. Jos olet herkkä kahvilla ja näin ollen kofeiinille niin kokeile ihmeessä vihreätä teetä esim. töissä.
 6. Soita läheiselle ihmisille – Rakkaan ihmisen kanssa puhuminen rentouttaa, koska tietää että toiselle voi puhua mistä vain ja voi purkaa omia murheita ja stressin aiheita.
 7. Katso Frendit tv-sarjaa – Naurut ja olit on taattu! Nauru rentouttaa meitä ja meille tulee paljon parempi mieli.
 8. Meditoi – Kokeile esim. youtubessa Honest Guys 5 minuutin ohjattua meditaatiota. Jopa 5 minuuttia riittää siihen, että saat itsellesi rauhallisemman mielen & olon.

Mitkä ovat sinun keinojasi vähentää stressiä?

Kuva: Krista Haanpaa – @krista.haanpaa

Inspiraatiota Kirjoista: Quiet – Hiljaiset: Introverttien Manifesti

Inspiraatiota Kirjoista blogipostaus sarja alkaa! - Quiet - Hiljaiset: Introverttien Manifesti

Tässä postauksessa käyn läpi Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking – Hiljaiset: Introverttien Manifesti kirjasta tulleita silmiä avaavia ajatuksia!

Tämä kirja kertoo siitä mitä introverttina oleminen tarkoittaa ja miten introvertit eroavat ekstroverteista. Siinä käydään myös läpi miten esim. eri kulttuureissa introverttyis nähdään. Kiinassa introverttiys nähdään hyvänä asiana verrattuna Yhdysvaltoihin, jossa ekstorvertteja ihannoidaan. Heti kirjan ensimmäisillä sivuilla onkin viittaus suomalaisuuteen ja kuinka suomalaiset ovat hyvinkin introvertteja (eivät kuitenkaan kaikki).

Tärkeintä mitä opin tästä kirjasta on se, että voin olla oma itseni olin sitten introvertti tai en. Kirja kertoo myös siitä, kuinka suurin osa introverteista on erityisherkkiä. Erityisherkän ihmisen hermosto on paljon herkempi kuin muiden ja sen takia etenkin nykyajan maailmassa heidän hermostonsa käy usein ylikierroksilla.

Olen itse introvertti ja tämän kirjan luettuani minulle tuli aivan valtavan helpottunut olo. Minulle tuli mm. seuraavia ajatuksia mieleen kirjan luettuani: voin olla ihan oma itseni, minun ei tarvitse olla aina äänessä, minun ei tarvitse hävetä itseäni vaikka joskus olenkin erilainen kuin muut, on ihan ok olla se hiljainen tyyppi… Tuli sellainen olo ja tunne, että on ihan ok olla minä ja voin hyväksyä itseni tällaisena kuin olen. Ehkä muut eivät hyväksy, mutta minä hyväksyn ja vain sillä on merkitystä! Tässä blogipostauksessa kuinka tämä kirja auttoi minua pääsemään yli yliajattelua.

Tämä kirja auttoi minua pääsemään yli yliajattelusta. Yliajatteleminen  – tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka pienen romaaniin! Kaikki yliajattelevat joskus. Jotkut useammin jotkut harvemmin. Onneksi viime aikoina olen saanut kiinni näistä minun yliajatteluista ja olen tullut enemmän tietoiseksi että teen näin. Olen aina ollut se henkilö, joka yliajattelee ja murehtii mitä toiset ihmiset minusta ajattelevat. Luettuani Quiet -kirjan sain hiottua omaa ajatusmaailmaani parempaan ja positiivisempaan suuntaan, olen pystynyt päästämään irti yli murehtimisesta ja siitä mitä toiset ihmiset minusta oikein ajattelevat. Vaikka teen vieläkin joskus näin, niin olen kuitenkin oppinut huomaamaan, jos alan miettimään mitä ihmiset minusta ajattelevat. Jos näin tapahtuu niin sitten sanon itselleni: Mitä väliä! – Mitä väliä mitä he minusta ajattelevat, he ovat vain ihmisiä siinä missä minäkin. Loppujen lopuksi mitä he minusta ajattelevat ovat vain heidän omia mielipiteitään samalla tavalla, kuin minulla on mielipiteitä  muista ihmisistä. Mutta se siinä onkin – ne ovat vain mielipiteitä! Nämä mielipiteet eivät vahingoita ellet sitten kuule jotain negatiivista puhuttavan itsestäsi ja näin ollen sinulle tulee tietenkin paha mieli. Jos kuitenkin kuulet jonkun puhuvan negatiivisesti sinusta eikä se ole mitenkään kasvattavaa kritiikkia niin ehkä näiden ihmisten ei kuulu olla osa sinun elämääsi.

Olemalla tietoinen yliajattelusta on ensimmäinen etappi siitä vapautumiseen. Jos emme ole tietoisia jostakin asiasta niin miten pystymme muka korjaamaan sen? Miten sitten olla enemmän tietoisempi omassa elämässä ja omista ajatuksista? Minusta tähän paras keino tänä päivänä on ehdottomasti hiljentyminen ja toisin sanoen meditaatio. Tiedän, että monille sana meditaatio voi vieläkin kuulostaa oudolta asialta, jota vain munkit tekevät luostareissaan. Mutta sitähän se ei todellakaan ole. Meditoiminen on ennen kaikkea hiljentymistä ja sitä että antaa oman mielen rauhoittua täysin. Ajatuksia ei kuitenkaan tarvitse kontrolloida vaan niiden pitäisi antaa mennä vapaasti ja samalla yrittäen keskittyä esim. omaan hengitykseen. Hiljentämällä mielemme pystymme rauhoittumaan paremmin ja mitä paremmin rauhoitumme niin sitä paremmin pystymme kuulemaan ja ymmärtämään mitä oikeasti meidän sisällä on meneillään. Tätä kautta opimme olemaan tietoisia ajatuksistamme ja teoistamme.

Tässä vielä video, jossa Quiet -kirjan kirjoittaja Susan Cain kertoo omista kokemuksistaan introverttina elämisestä.

Lataa ilmainen "Upea 2019" tehtäväkirja kun liityt uutiskirjeen tilaajaksi. Lähetämme tehtäväkirjan sinulle sähköpostitse.