TOP 5 vinkkiä, kuinka saada hyvä mieli

Happiness Planner Onnellisuuskalenteri
 1. Liikunta – Liikunta vähentää todistetusti stressiä ja antaa hyvän mielen. Reipas kävelylenkki tekee jo ihmeitä aikaan. Jos siis mieli on maassa niin lähde kävelylle ja kuuntele lemppari podcastia tai musiikkiasi
 2. Kahvi – Kahvi piristää ja näin ollen parantaa mieltä. Jos kahvi ei ole paras ystäväsi niin kokeile mustaa teetä. Jos olet jännittäjä niin kahvi ei välttämättä ole paras vaihtoehto, koska se nostaa kortisoli eli stressi hormooni tasoja. Joillekkin jännittäjille kahvi taas sopii vallan mainiosti, juuri sen mieltä piristävän vaikutuksen ansiosta. Kuuntele omaa kehoasi ja tee mikä sopii parhaiten sinulle.
 3. Raikas ulkoilma ja valo – Etenkin nyt kun alamme olla taas valon puolella niin kannattaa ottaa tästä kaikki irti ja viettää ulkona mahdollisimman paljon aikaa. Tee vaikka lyhyt kävelykierros lounastauolla ja huomaat piristyväsi huomaamatta.
 4. Musiikin kuuntelu – Lemppari musiikin kuuntelu on kuin taikapölyä. Yhtenä hetkenä olet uuvuksissa ja kun kuulet lemppari artistisi kappaleen niin johan alkaa jo piristymään ja tulee heti parempi mieli. Tämä on todistettu niin monta kertaa. Eli jos sinulla on mieli maassa ja kaipaat pientä piristystä niin riittää kun laitat lemppari biisisi soimaan.
 5. Siivoaminen – Joskus siivoamisen aloittaminen voi tuntua haastavalta, mutta kun siivoamisen aloittaa niin huomaamatta koti on taas siisti ja siitä vasta tuleekin hyvä mieli.

Mitä bloggaajat ovat kirjoittaneet Calm & Sparkle verkkokaupasta?

Happiness Planner Onnellisuuskalenteri - Mona's Daily Style
Kuva: Mona’s Daily Style
 

Mona’s Daily Style

Erilaiset eteeriset öljyt ovat jo pitkään olleet suosikkejani. Nyt sain testiin suloisen rannekorun, johon on tarkoitus lisätä tippa eteeristä öljyä ja nauttia näin öljyn ihanasta tuoksusta hennolla tavalla myös liikkuessa. Aivan huippu kiva idea mielestäni. Minulla oli tämä rannekoru juuri viimeksi lennolla kädessä ja siihen olin lisännyt raikasta mandariini eteeristä öljyä. Loistava apu lennolla rentoutumiseen. – Mona’s Daily Style Blogi


Spacemasks Naamio - IIdan Matkassa Blogi

Iidan Matkassa

Spacemaskia suositellaan stressaaville ihmisille, sillä maskilla on rauhoittava vaikutus. Se sopii myös kiireiseen elämäntyyliin pysäyttämään, vaikka kesken työpäivän. Mikä oli ehkä paras asia, niin maski auttaa jännittäjää rentoutumaan sekä auttaa paljon matkustavia rentoutumaan lentokoneessa ja selviämään lentopelosta. Maskia voi tosiaan käyttää koska vain, kun tarvitsee hetken rentoutusta. Sen käyttöön on kuitenkin hyvä valmistautua ja minimoida kaikki häiriötekijät. Lisäksi puhelin on hyvä sulkea ja järjestää noin 10-15 minuuttia aikaa rauhoittumiselle. Hyvä aika olisi aamulla ennen töitä ja päivän kiireitä, kesken päivän tai illalla, jos kaipaa nollausta tai jännittävissä tilanteissa. –Iidan Matkassa Blogi


Happiness Planner Onnellisuuskalenteri

Kuva: Sweets Things Blogi

Sweet Things

Onni lähtee itsestä. Niinhän sitä sanotaan, ja minusta se pitääkin hyvin pitkälti paikkansa. Toki on oman itsensä ulkopuolisia asioita joihin ei voi vaikuttaa, mutta suurimpaan osaan oman elämän asioista voi. Ja ainakin siihen voi vaikuttaa miten asioihin suhtautuu ja minkä verran asioille antaa elämässään painoarvoa, miten suhtautuu vaikkapa vastoinkäymisiin ja miten pääsee niistä yli. – Sweet Things Blogi

Blogi postaus Happiness Planner
Blogi postaus Spacemask

MITEN SAADA LISÄÄ ROHKEUTTA UNELMIEN TOTEUTTAMISEEN?

Onko sinulle tullut mieleen, että haluaisit tehdä jotain tai haluaisit toteuttaa jonkin tietyn asian elämässäsi? Mutta sitten sinulle on tullut mieleen ajatus jos toinenkin siitä miksi sinä et voi tuota unelmaa toteuttaa. Tässä listattuna yleisimmät asiat miksi ihmiset eivät toteuta unelmiaan.

1. UNELMIEN TOTEUTTAMATTA JÄTTÄMINEN, KOSKA ON SINKKU/YKSIN

Ei kannata jäädä odottamaan ja toteuttaa unelmia vasta sitten kun on joku jonka kanssa niitä voi toteuttaa. Haluatko matkustaa? Matkusta! Haluatko aloittaa uuden tanssi harrastuksen? Mene ja tanssi! Jos ajattelet, että en vain pysty matkustamaan yksin niin kyllä sinä siihen pystyt. Yksi suurimmista virheistä mitä elämässä voi tehdä on se että jättää tekemättä asioita ja toteuttamatta omia unelmiaan, koska ei ole ketään kenen kanssa niitä toteuttaa. Itse matkustin yksin New Yorkin, koska ajattelin, että nyt on hyvä aika. Tottakai minua pelotti matkustaa yksin, mutta pitää vain uskaltaa mennä. Mitä enemmän teet asioita, jotka pelottavat sitä rohkeammaksi ja itsevarmemmaksi tunnet itsesi.

2. MITÄ IHMISET AJATTELEVAT?

Yksi asia mikä monia ihmisiä pelottaa tosi paljon on se mitä toiset ihmiset meistä ajattelee. Mitä jos asia jota yritämme tehdä ei onnistukaan? Entä jos toiset nauravat minulle ja ajattelevat että olen ihan luuseri? Entä jos nolaan itseni ihan totaalisesti?
Ensiksikin mitä väliä mitä toiset ihmiset ajattelevat? Kuuluin aikasemmin heihin, jotka ajattelevat jatkuvasti mitä toiset minusta ajattelevat. Vieläkin teen näin monesti, mutta en enää niin usein kuin ennen. Kannattaa aloittaa käyttämään ”mitä väliä” sanontaa aina kun mieleesi tulee ”mutta mitäköhän nuokin minusta ajattelevat…?” Sano itsellesi: Mitä väliä! Sillä ei oikeasti ole väliä mitä muut ihmiset ajattelevat. Ensiksikin he ajattelevat sinun asioitasi todella vähän, koska heillä on omat asiat/ongelmat joita he miettivät. Olen aikaisemmin ollut niin itsekeskeinen, että mielessä oli koko ajan mitähän tuo ja tuo ajattelee minusta. Kysypä itseltäsi kuinka paljon sinä ajattelet muiden ihmisten asioita ja heidän ”epäonnistumisiaan”? En usko, että ajattelet näin kovin usein.

3. ENTÄ JOS EN ONNISTUKAAN?

Mitä sitten? Tottakai se tuntuu pahalta jos ei onnistu varsinkin jos on kokeillut jotain monta kertaa ja se ei onnistu. Aina voi kuitenkin kokeilla uudestaan. Jos kaikki asiat mitä teemme onnistuisivat täydellisesti niin mitä iloa niistä saisi kun kaikki olisi aina täydellistä? Se, että asiat ei ehkä onnistukaan tekee unelmien toteuttamisesta todellista seikkailua.

4. OLEN LIIAN NUORI/VANHA

Tämä on ehkä suurimmista tekosyistä ikinä! Tähän myös liittyy vahvasti edellä käytyyn ”mitä ihmiset ajattelevat” ajatukseen. Mitä väliä vaikka olisitkin liian nuori/vanha! Tämä on sinun elämäsi. Jos haluat aloittaa uuden harrastuksen mutta tunnet että et ole oikean ikäinen niin aloita se silti! Mistä sitä tietää vaikka törmäisit oman ikäisiisi samassa harrastuksessa. Jos elämässä on jotain mitä haaveilet tekeväsi ja toteuttavasi niin älä anna iän pilata sitä mahdollisuutta. Loppujen lopuksi ikä on oikeasti vain numero. Sinä itse saat päättää kuinka ison asian tästä numerosta teet niin negatiivisesti tai positiivisesti. Olen itse aina ollut se joka aina ajattelee hirveän paljon ikää. Monesti olen miettinyt että en voi tehdä tuota tai tätä koska olen jo tämän ikäinen.  Tunnen aina että ihmiset tuomitsevat minut. Todellisuudessa se olen minä itse joka tuomitsee minut kaikista kovimmin. Sinä olet ainut joka pitää unelmiasi tavoittamattomissa.

Loppujen lopuksi kaikki nämä pelot ovat vain omissa ajatuksissamme ja mielissämme. Lisää päiviisi asioita, jotka auttavat sinua uskomaan omien unelmiesi toteutumiseen. Hae inspiraatio blogeista, Youtubesta tai Pinterestistä. Inspiraatiota ja motivaatiota löytyy vaikka kuinka paljon! Yksi lemppareistani on Female Entrepreneur Association, vaikka tämä onkin tarkoitettu naisyrittäjille niin heidän blogissaan ja videoissa käydään myös yleisesti asioita unelmien toteuttamisesta yms.

Sinä ansaitset parasta mitä elämällä on antaa. Tee asioita joista sinulle tulee olo että todella elät!
Tuleeko sinulle vielä mieleen joitain asioita miksi et voi toteuttaa unelmiasi?

Miten rauhoittaa oma mieli?

Päässä pyörää tuhat ja sata asiaa, negatiiviset ajatukset menevät edes takas ja tuntuu siltä ettei niistä pääse millään eroon, olo on rauhaton… Tuntuuko sinusta joskus tältä? Et ole ainut. Onneks on monia asioita joita voi tehdä kun mieli on rauhaton.

Top 7 vinkkiä rauhallisempaan mieleen

 1. Kirjoita omat ajatuksesi ylös muistivihkoon. Ota tavaksi kirjoittaa ylös asioita ja murheita aina kun tuntuu siltä että mieli on täynnä ajatuksia.
  • Morning Pages: Kirjoita heti aamulla ennen kuin teet mitään muuta. Kirjoita 3 sivua niin että yrität pitää taukoja mahdollisimman vähän. Ideana on saada paperille kaikki mieltä vaivaamasi yms. asiat.
  • Päiväkirja: Kirjoita päivätapahtumista. Minkälainen mieli sinulla oli? Olitko hyvällä vai pahalla päällä? Mitä hyvää päivässä tapahtui? Opitko jotain uutta? Mitkä asiat innosti?
 2. Hyväksy, että mielesi on rauhaton ja sano itsellesi että se on ok. Mitä enemmän yritämme kontrolloida jotakin asiaa niin yleensä sitä pahemmalta asia tuntuu. Olo helpottuu heti kun hyväksyy oman mielentilan oli se sitten mikä tahansa. Hyväksy ajatuksesi. Hyväksy mielesi. Hyväksy se että olet allapäin. Hyväksy se että olet onnellinen.
 3. Eteerisillä tuoksuöljyillä on mieltä & kehoa rauhoittavia vaikutuksia. Jos eteeriset öljyt eivät ole tuttuja lue niistä lisää täältä. Kannattaa aloittaa tutummista öljyistä kuten laventeli, mandariini, sitruuna… Näillä on sekä rauhoittava että piristävä vaikutus.
 4. Puhu asiasta, joka vaivaa sinua. Yleensä pidämme asioita liikaa sisällämme vaikka niistä puhuminen ääneen auttaa todella paljon. Toinen ihminen voi tuoda tilanteeseen täysin uuden näkökulman ja voi nähdä asian täysin eri tavalla.
 5. Keksi jotain tekemistä! Minusta siivoaminen on yksi parhaista keinoista harhauttaa omaa mieltä pohtimasta ikäviä ja ahdistavia asioita. Varsinkin kun pääsee oikein siivousfiilikseen niin huolet ovat jo jossain kaukana.
 6. Lue kirjaa. Kirjojen lukeminen auttaa meitä keskittymään jonkun toisen henkilön elämään. Tämä auttaa meitä unohtamaan omat murheet. Kirjat auttavat myös saamaan uusia perspektiiviä ja muuttamaan omia ajatuksiamme ja asenteitamme.
Lataa ilmainen "Upea 2020" tehtäväkirja kun liityt uutiskirjeen tilaajaksi. Lähetämme tehtäväkirjan sinulle sähköpostitse.