Oma ajattelutapa ja sen vaikutus omaan elämään

Yleensä, jos haluamme muutoksen omaan elämäämme niin usein yritämme ensin muuttaa meidän ulkopuolella olevia asioita. Todellinen muutos tulisi kuitenkin tehdä sisältäpäin.

Saatamme ihmetellä miksi oma elämä ei mene siihen suuntaan mihin haluaisi sen menevän? Tai miksi ne unelmat joista olet unelmoinut eivät ole käyneet toteen? Vastaus voi hyvin olla omassa ajatteluvassasi ja omista uskomuksistasi. Joskus yritämme toteuttaa jotakin unelmia vuosia ja silti ne eivät toteudu. Yksi syy voi olla, että sinulla uskomuksia jotka estävät näiden unelmien toteutumisen sinun tietämättä. Nämä uskomukset olisi syytä tuoda päivänvaloon, jotta voit muuttaa nämä kielteiset tai sinun elämääsi haittaavat uskomukset.

Yleensä, jos haluamme muutoksen omaan elämäämme niin usein yritämme ensin muuttaa meidän ulkopuolella olevia asioita. Todellinen muutos tulisi kuitenkin tehdä sisältäpäin. Niin kuin sanotaan, et voi kontrolloida ympärillä olevia asioita, mutta voit vaikuttaa omiin ajatuksiisi ja siihen miten itse reagoit ulkopuolellasi tapahtuviin asioihin.


Kuinka muuttaa omaa ajattelutapaa niin, että se tukisi mahdollisimman paljon sellaista elämää jollaista haluaisit elää?

Sen sijaan, että menet enemmän tähän kateuden negatiiviseen kierteeseen niin ala etsimään ratkaisuja kuinka sinä voisit tuoda näitä halumiasi asioita omaan elämääsi.

Negatiiviset uskomukset – Mitä uskomuksia sinulla on omasta elämästäsi ja itsestäsi? Jotkut uskomukset olemme oppineet jo pienenä ja huomaamatta uskomme näihin vielä aikuisenakin.

Mitä muut ihmiset ajattelevat – Ensinnäkin mitä väliä mitä he ajattelevat. Sen olen oppinut, että suurin osa ihmisisti kuitenkin loppujen lopuksi murehtii siitä mitä muut ajattelevat heistä. Näin ollen ei jää paljoa aikaa todellisesti miettiä muiden tekemisiä. Tietysti on heitä, joilla on aikaa ja sanovat tai kommentoivat ikäviä asioita. Mutta nämä ovat juuri heitä joiden mielipiteillä ei ole kerrassaan mitään väliä.

Kateus – Tästä aiheesta voisin kirjoittaa kokonaisen blogipostauksen, koska olen itse taistellut kateuden kanssa jo pitkän aikaa. Sen olen kuitenkin huomannut, että mitä tyytyväisempi olen omaan elämääni ja itseeni niin sitä vähemmän tunnen tarvetta olla kateellinen kenellekään.

Etenkin nyt sosiaalisen median aikana monilla on taipumus tuntea kateutta. Kateus on kuitenkin yksi turhimmista energian ja ajatuksien kuluttajista ikinä. Ensinnäkin siitä ei ole mitään hyötyä ja sinulle tulee vain hirveä olo mitä enemmän alat vertaamaan itseäsi muihin.

Voit kuitenkin hyödyntää kateutta siinä, että voit tiedostaa mitä asioita mahdollisesti haluat omaan elämään. Oletko kateellinen matkoista, vaatteista, kodista? Sen sijaan, että menet enemmän tähän kateuden negatiiviseen kierteeseen niin ala etsimään ratkaisuja kuinka sinä voisit tuoda näitä halumiasi asioita omaan elämääsi.

Yleensä olemme kateellisia, jos jonkun elämä näyttää ”paremmalta”kuin oma elämämme. Tosiasiassa emme voi mitenkään tietää miten jonkun elämä menee ja mitä he kokevat tällä hetkellä pelkän kauniin instagram kuvan kautta. Ellei oikeasti tunne henkilökohtaisesti heitä. Sen takia olen itse yrittänyt monesti muistuttaa itseäni, kun kateuden tunne alkaa pulppuamaan mielessä ja kehossa, että ei kannata olla kateellinen jollekkin vain kuvan perusteella. Voi olla, että olet kateellinen ihan ”turhaa” ja olet kateellinen jostakin asiasta, joka ei välttämättä ole edes totta.

Vinkkejä muutoksen tekemiseen

Affirmaatiot– Affirmaatiot on yksi keino, jolla voit muuttaa tarinaa mikä mielessäsi pyörii. Voit muuttaa miten näet itsesi tai miten näet elämäsi. Voit toistaa affirmaatioita heti aamusta tai illalla ennen nukkumaan menoa

Affirmaatio esimerkkejä

Olen tyytyväinen omaan elämääni
Olen upea, vahva ja ihana ihminen
Ansaitsen parasta
Ansaitsen olla onnellinen

Päiväkirjan pitäminen – Kirjoittamalla omat ajatukset ylös ja jälkeenpäin näiden kirjoitusten lukeminen auttavat ymmärtämään itseäsi ja elämääsi. Huomaatko kirjoituksissasi toistuvaa negatiivista ajattelua?

Ympäröi itsesi positiivisilla ajatustavoilla

Kirjat ovat yhtiä parhaimpia keinoja muuttaa omaa ajatustapaa. Kirjat antavat valtavasti motivaatiota ja inspiraatiota. Inspiroivien kirjojen lukeminen tuntuu siltä, kuin olisi oma henkilökohtainen valmentaja.

Yksi parhaista kirjoista, joka on motivoinut minua todella paljon on ”The Magic of Thinking Big” – David Schwartz. Kerran, kun aloitin lukemaan tätä kirjaa niin sain valtavasti motivaatiota ja heti seuraavana päivänä lähdin salille aamulla aikaisin ennen töitä.

Blogit ja niiden lukeminen voi auttaa erityisesti, jos blogin kirjoittaja on kamppaillut samojen asioiden kanssa kuin sinä ja neuvoo miten hän on päässyt niistä yli. Jos tiedämme, että joku kamppailee samojen asioiden kanssa kuin me ja näemme, että he ovat päässeet esteiden yli niin se antaa paljon toivoa ja motivaatiota että mekin pystymme samaan.

Youtube – Jos lähelläsi ei ole tällä hetkellä ihmisiä, jotka voisivat auttaa muuttamaan ajattelutapaasi niin yksi parhaista keinoista on seurata tubettajia. Youtube on täynnä ihania tubettajia, jotka jakavat valtavasti tietoa kuinka päästä alakulosta ja kuinka muuttaa oma elämä ajatuksien avulla. Minun lemppareita tällä hetkellä ovat Kalyn Nicholson, Lavendaire ja Alex Ikonn.

Mitä vinkkejä ja keinoja sinulla on omaan ajattelutapaan liittyen? Mikä kirja on motivoinut sinua eniten?

Liity sähköpostilistalle ja saat ensimmäisenä tietää uusimmista postauksista!
Pientä inspiraatiota sähköpostiisi noin kerran kuussa.

Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei vielä kommentteja.

Edellinen
Sinun ei tarvitse olla pelastamassa koko maailmaa…
Oma ajattelutapa ja sen vaikutus omaan elämään