Muutamaan  kertaan on tullut vastaan ”My brain has too many tabs open” sanonta, joka kuvastaa todella hyvin mielentilaa jossa olen itsekin monesti ollut. Tuntuu, että mielessä on niin paljon asioita että yksikin pienikin lisä tieto tai ajatus on liikaa. Etenkin tämän päivän työelämä saattaa monet tilanteeseen, jossa aivot käyvät koko ajan täydellä teholla ja tuntuu että ajatuskapasiteetti on koko ajan täynnä. Onneksi tähän ongelmaan on kuitenkin monia ratkaisuja. Tässä siis 6 vinkkiä kuinka saada selkeä mieli.

  1. Kirjoita, kirjoita, kirjoita – Olen jakanut tätä vinkkiä monta kertaa, mutta tämä on vain niin toimiva ja hyvä vinkki etenkin selkeän mielen saamiseen. Kirjoita kaikki mahdolliset asiat ylös mitä mielessäsi pyörii. Älä turvaudu oman muistisi varaan vaan kirjoita kaikki ylös vihkoon tai puhelimeen. Itse teen muistutuksen puhelimeen kaikista asioista, jotka on pakko tehdä. Näin saan asian mielestäni pois ja voin luottaa siihen että puhelin muistuttaa minua asiasta silloin kun on sen aika.
  2. Lahjoita tai myy turhat tavarat – Mitä vähemmän tavaraa sitä vähemmän huolehdittavaa.Tiedät varmaan tunteen kun on saanut lahjoitettua kasan vanhoja vaatteita ja tavaroita? Minulle tulee ainakin tosi kevyt olo ja tuntuu että mieli kirkastuu.
  3. Järjestä, järjestä, järjestä – Oikeastaan vasta viime aikoina olen huomannut kuinka järjestäminen ja kodin siistinä pitäminen vaikuttaa suoraan omaan mieleen ja ajatusten selkeyteen. Järjestämisellä tarkoitan erityisesti sitä, että järjestää kaikki tavarat ja laatikot niin että niitä ei tarvitse etsiä silloin kuin niitä tarvitsee.
  4. Liiku,liiku, liiiku – Viime aikoina etenkin kävely lenkit ja luonnossa oleminen ovat olleet todellisia henkireikiä. Kävelylenkin jälkeen olo on rento ja mieli on virkistynyt. Samalla on saanut tauon ylimääräisistä ajatuksista.
  5. Puhu, puhu, puhu – Olen sellainen, jonka on yleensä vaikea puhua omista tunteistaan ja ajatuksistaan (perus Vesimies ;D). Niillä kerroilla kun olen puhunut tunteistani on helpottanut oloa todella paljon. Yritä siis puhua läheiselle ihmiselle, johon luotat ja jolle on helppo puhua asioista. Yleensä meidän oma mielemme tekee yksinkertaisesta ongelmasta ison ongelman. Kun puhumme ongelmasta jollekkin niin saa perspektiiviä ja yleensä hyviä vinkkejä ongelman ratkaisemiseen.
  6. Tee itsellesi selväksi mitkä asiat vaivaamat mieltäsi tällä hetkellä. Pystytkö tekemään asialle jotain? Jos et pysty niin yritä suhtautua asiaan eri tavalla.
INSPIROIVA MIELI BLOGI SELKEA MIELI YKSINKERTAISTAMALLA ELAMAA.

Follow my blog with Bloglovin