Joskus, kun tuntuu siltä että elämässä on monta asiaa meneillään ja että ajatukset ja mieli ei pysy perässä niin parasta on vain yksinkertaistaa ja selkeyttää asioita. Joskus, kun mieli allapäin niin yritämme saada lisää asioita elämäämme vaikka joskus meidän pitäisi tehdä juuri päinvastoin.

Olen jo monen vuoden ajan lukenut minimalismista ja kuinka se on auttanut monia selkeyttämään omia ajatuksiaan ja elämää. Sitä luulee, että tarvitsee koko ajan lisää asioita ja tavaroita. Minulle on ainakin tullut niin huojentunut ja kevyt olo aina kun olen antanut turhat ja ylimääriset tavarat ja vaatteet pois.  Ja kun tavaroita on antanut pois niin ei halua myöskään ostaa uusia ylimääräisiä tavaroita.

Minulla on pitkästä aikaa sellainen olo, että tiedän kutakuinkin missä mikäkin tavara on omassa kodissani. Myös se ajatus, että tiedän, että kaikki laatikot ja kaapit ovat siistejä eikä nissä ole mitään ylimääräistä tavaraa on todella huojentavaa. Ahdistun ja stressaan todella helposti asiasta kuin asiasta. Kodin siistinä ja järjestyksessä pitäminen on yksi asia, joka auttaa pitämään mielen rauhallisena. Kun koti on siisti ja järjestyksessä niin on ainakin yksi asia vähemmän huolehdittavana.

Kun koti on siisti ja järjestyksessä niin on ainakin yksi asia vähemmän huolehdittavana.

Mitä enemmän ”järjestyksessä” elämämme on sitä vähemmän koemme, että pitäisi olla koko ajan huolehtimassa jostain. Tietysti jokaisella meistä on ne arkiset asiat, joista pitää huolehtia. Mutta jos tekee vähän töitä asioiden eteen, jotka voi pitää suht helposti järjestyksessä niin niin kannattaa myös tehdä.

Chic Company Verkkokauppa Kalenterit.

Tässä vinkkejä, kuinka pitää asiat järjestykessä ja kuinka yksinkertaistaa elämää

Yksinkertaista omia ajatuksia

 • Kirjoita, kirjoita, kirjoita! Kirjoita tehtävälistoja, brain dumps, päiväkirjaa, kauppalistoja ihan mitä vain mikä vapauttaa ajatuskapasiteettiasi. Mitä enemmän kirjoitat asioita ylös sitä helpompi olo sinulle tulee, koska tunnet että sinun ei tarvitse muistaa kaikkea ulkoa. Lisäksi omien ajatuksien ja tunteiden kirjoittaminen ylös on todella terapeuttista ja auttaa meitä käsittelemään asioita.

Yksinkertaista vapaa-aikaa

 • Tarvitseeko sinun oikeasti tehdä kaikkia asioita, joita tällä hetkellä teet vapaa-aikana? Teetkö asioita, joita haluat tehdä vai teetkö asioita, joita sinulta odotetaan tekevän? Nykyään työelämä on ajoittain todella raskasta. Sen takia on niin tärkeää että vapaa-aikana saisi tehdä jotain mitä oikeasti haluaa tehdä ja etenkin jotain mikä edistää hyvinvointia, on se sitten kävelylenkki tai oman lemppari tv-sarjan katsominen. Tv:n katsomisesta on tehty tutkimuksia, jotka osoittavat että tv:n katsominen alentaa stressi tasoa ja se on hyväksi mielenterveydelle. Älä siis pode huonoa omaa tuntoa, jos haluat pitää lemppari tv-sarjan maratoonin. Myönnän, että olen itse potenut monesti syyllisyyttä jos olen katsonut liikaa tv:tä. Mutta siihen ei kuitenkaan ole mitään syytä. Olen monesti kokenut, kuinka oma ahdistus ja stressi taso laskee kun katson tv:tä. Pitää tehdä asioita, jotka ovat itselleen hyväksi. Jokaisella on ne omat jutut joiden kautta pystyy rentoutumaan.

TV-sarja vinkit tällä hetkellä: Rillit Huurussa sekä Younger! Nämä ovat uusia sarja tuttavuuksia minulle ja olen tykästynyt molempiin. Rillit huurussa on ihan hirmuisen hauska ja Younger- sarjassa taas on aivan ihanat New York kulissit sekä aivan ihania vaatteita.

Yksinkertaista työelämää

 • Pohdi miten voisit yksinkertaistaa omaa työelämääsi ja kirjoita kaikki ideat ylös vihkoon
 • Tee päivittäin tehtävälista, joka auttaa selkeyttämään työtehtäviäsi
 • Suunnittele etukäteen niin paljon kuin mahdollista ja listaa kaikki tärkeät asiat kalenteriin

Yksinkertaista pukeutumista

 • Käy jokainen vaatekaappisi vaate läpi ja mieti tarvitsetko vaatteen vai voisitko lahjoittaa tai myydä sen kirpputorilla
 • Pidä vaatekaapissa vain sen hetkisen vuodenajan vaatteita ja laita loput varastoon

Yksinkertaista tavoitteita ja unelmia

 • Listaa kaikki tavoitteesi ja unelmat paperille. Ovatko kaikki tavoitteesi sellaisia joita todellakin haluat vielä tavoitella vai onko tavoitteita jotka eivät enää sovi omaan elämäntyyliisi? Jätä pois tavoitteet, jotka eivät enää sovi omaan elämäntyyliisi. Näin vapautat aikaa ja energiaa tavoitteille, joilla on oikeasti merkitystä.

Yksinkertaista kotia

 • Käy jokainen laatikko ja säilytyspaikka läpi ja heitä turhat tavarat pois
 • Järjestä kosmetiikka tuotteesi. Pidä suihkussa yhtä suihkugeeliä, shampoota ja hoitoainetta. Heitä kaikki ylimääräiset kosmetiikka tuotteet pois, joita et käytä.
 • Pidä keittiön tasot mahdollisimman tyhjinä

Lisäksi olisi hyvä järjestää:

 • Tietokone tiedostot ja kuvat
 • Vihkot, kalenterit ja päiväkirjat
 • Askartelu ja piirustustarvikkeet
 • Kirjat

Miten asioiden ja tavaroiden järjestäminen omassa elämässäsi on vaikuttanut elämääsi?

Miten yksinkertaistaa ja järjestää oma elämä.