Joskus jos mieli on ollut maassa pidemmän aikaa niin sitä alkaa miettimään, että miten ihmeessä pystyy pääsemään siihen samaan mielentilaan jossa joskus oli. Silloin kun oli inspiroitunut, motivoitunut ja oli hyvä mieli.

Jos mieli ja keho on ollut pidemmän aikaan stressaavassa ja ahdistavassa tilassa niin sitä ei yhtäkkiä pääsekään siihen samaan hyvään mielentilaan, jossa joskus aikaisemmin oli. Kaikkihan haluaa, että olisi suurimman osan tai ainakin 50 % ajasta hyvä mieli.

Tämä on mahdollista, kunhan  on valmis tekemään muutoksia omaan elämään. Hyvä mieli voi siis olla ihan vain yhden muutoksen päässä. Ensimmäinen asia, jonka voi tehdä on hyväksyä oma mieli ja olo sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Pystymme yleensä päästämään helpommin irti hyväksymällä meitä vaivaamat asiat,

TOP 5 vinkkiä

kuinka aloittaa matka inspiroituneeseen ja hyvään mieleen!

  1. Kirjoita ylös asiat, jotka vaivaavat mieltäsi juuri tällä hetkellä. Mitkä asiat elämässäsi ovat sellaisia, joihin kaipaisit muutosta ja mihin voit itse vaikuttaa?
  2. Tunnista oma ajattelutapasi. Onko se enemmän negatiivinen vai positiivinen? Jos haluat enemmän positiivisia asioita elämääsi niin se tarkoittaa sitä, että myös oma ajattelutapa pitää olla ainakin 51 % ajasta positiivinen. Kun tämä 51 % on saavutettu niin siitä on sitten helpompi jatkaa eteenpäin. Tottakai negatiiviset ajatukset kuuluvat elämään, mutta niiden ei pitäisi antaa kontrolloida omia ajatuksia ja näin ollen elämää. Niin hullulta kuin se kuulostaakin niin meidän omat ajatukset vaikuttavat todella suuresti omaan elämäämme.INSPIROIVA MIELI BLOGI - VINKKEJÄ HYVÄN MIELEN LÖYTÄMISEEN
  3. Aloita päiväkirjan tai aamusivujen (Morning Pages) kirjoittaminen. Voin omasta kokemuksesta todeta, kuinka terapeuttista ja vapauttavaa kirjoittaminen on. Vuonna 2017 aloitin aamusivujen kirjoittamisen ja nyt minulta löytyy jo monta vihkoa, jotka on kirjoitettu täyteen ties mitä tekstiä riippuen aina sen aikasesta elämäntilanteesta. Vuosi 2017 oli monin tavoin erikoinen vuosi minulle ja silloin tuli koettua monenlaisia asioita. Tästä vuodesta voin kertoa lisää toisessa postauksessa, mutta kerron sen verran että vuoden 2017 lopussa olin työttömänä ja muuttanut takaisin vanhempieni luokse. Muistan olleeni aika allapäin. Törmäsin juuri silloin tähän aamusivu ideaan ja päätin kokeilla sitä. Jonkin ajan kuluttua huomasin, kuinka juuri tämä aamusivujen kirjoittaminen auttoi minua nousemaan aamulla sängystä ylös. Se oli jotain mitä odotti innoissaan jo edellisenä iltana. Se toi rytmiä päiväänä ja toimi hyvänä aamunaloituksena. Suosittelen siis aamusivujen ottamista osaksi aamurutiinia. Joillekin tämä voi tarkoittaa sitä, että joutuu heräämään aikaisemmin, koska esim. minulla voi mennä jopa 30 minuuttia aamusivujen kirjoittamiseen. Minulla on kuitenkin tällä hetkellä käytössä A4 kokoinen vihko, joten suosittelen aloittamaan vaikka A5 kokoisella vihkolla.Inspiroiva Mieli - Kirjoittaminen
  4. Aloita liikunta harrastus oli se sitten mikä tahansa liikuntalaji. Voit vaikka aloittaa rauhallisista kävelyistä. Keho vaikuttaa mieleen ja toistepäin. Tämän olen itse todistanut niin monet kerrat kun olen aloittanut säännöllisen liikunta harrastuksen uudestaan pitkän tauon jälkeen. Liikunta laskee etenkin stressi tasoa. Suosittelen etenkin luonnossa ja metsässä lenkkeilyä jos mahdollista. Luonto ja metsä rauhoittavat mieltä ja näin ollen myös kehoa.
  5. Ole armollinen itsellesi. Vaikka mielialat vaihtelevat sinne tänne niin hyväkse se. Tunteita tulee ja menee. Joskus mieli on maassa ja joskus se on taas korkealla. Tärkeintä, että teet itsellesi lupauksen, että aiot tehdä työtä hyvän mielen löytämisen eteen. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea kerralla. Riittää kun otat nyt aluksi yhden askeleen ja katsot askel askeleelta mihin ne sinut johdattavat.

Toivon, että näistä vinkeistä on apua. Mitä mieltä te olette? Oletteko olleet samassa tilanteessa, jossa mieli on ollut jo pidemmän aikaa maassa ja sitten olette saaneet mielen taas tasapainoon?