Inspiraatiota Kirjoista blogipostaus sarja alkaa! - Quiet - Hiljaiset: Introverttien Manifesti

Tässä postauksessa käyn läpi Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking – Hiljaiset: Introverttien Manifesti kirjasta tulleita silmiä avaavia ajatuksia!

Tämä kirja kertoo siitä mitä introverttina oleminen tarkoittaa ja miten introvertit eroavat ekstroverteista. Siinä käydään myös läpi miten esim. eri kulttuureissa introverttyis nähdään. Kiinassa introverttiys nähdään hyvänä asiana verrattuna Yhdysvaltoihin, jossa ekstorvertteja ihannoidaan. Heti kirjan ensimmäisillä sivuilla onkin viittaus suomalaisuuteen ja kuinka suomalaiset ovat hyvinkin introvertteja (eivät kuitenkaan kaikki).

Tärkeintä mitä opin tästä kirjasta on se, että voin olla oma itseni olin sitten introvertti tai en. Kirja kertoo myös siitä, kuinka suurin osa introverteista on erityisherkkiä. Erityisherkän ihmisen hermosto on paljon herkempi kuin muiden ja sen takia etenkin nykyajan maailmassa heidän hermostonsa käy usein ylikierroksilla.

Olen itse introvertti ja tämän kirjan luettuani minulle tuli aivan valtavan helpottunut olo. Minulle tuli mm. seuraavia ajatuksia mieleen kirjan luettuani: voin olla ihan oma itseni, minun ei tarvitse olla aina äänessä, minun ei tarvitse hävetä itseäni vaikka joskus olenkin erilainen kuin muut, on ihan ok olla se hiljainen tyyppi… Tuli sellainen olo ja tunne, että on ihan ok olla minä ja voin hyväksyä itseni tällaisena kuin olen. Ehkä muut eivät hyväksy, mutta minä hyväksyn ja vain sillä on merkitystä! Tässä blogipostauksessa kuinka tämä kirja auttoi minua pääsemään yli yliajattelua.

Tämä kirja auttoi minua pääsemään yli yliajattelusta. Yliajatteleminen  – tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka pienen romaaniin! Kaikki yliajattelevat joskus. Jotkut useammin jotkut harvemmin. Onneksi viime aikoina olen saanut kiinni näistä minun yliajatteluista ja olen tullut enemmän tietoiseksi että teen näin. Olen aina ollut se henkilö, joka yliajattelee ja murehtii mitä toiset ihmiset minusta ajattelevat. Luettuani Quiet -kirjan sain hiottua omaa ajatusmaailmaani parempaan ja positiivisempaan suuntaan, olen pystynyt päästämään irti yli murehtimisesta ja siitä mitä toiset ihmiset minusta oikein ajattelevat. Vaikka teen vieläkin joskus näin, niin olen kuitenkin oppinut huomaamaan, jos alan miettimään mitä ihmiset minusta ajattelevat. Jos näin tapahtuu niin sitten sanon itselleni: Mitä väliä! – Mitä väliä mitä he minusta ajattelevat, he ovat vain ihmisiä siinä missä minäkin. Loppujen lopuksi mitä he minusta ajattelevat ovat vain heidän omia mielipiteitään samalla tavalla, kuin minulla on mielipiteitä  muista ihmisistä. Mutta se siinä onkin – ne ovat vain mielipiteitä! Nämä mielipiteet eivät vahingoita ellet sitten kuule jotain negatiivista puhuttavan itsestäsi ja näin ollen sinulle tulee tietenkin paha mieli. Jos kuitenkin kuulet jonkun puhuvan negatiivisesti sinusta eikä se ole mitenkään kasvattavaa kritiikkia niin ehkä näiden ihmisten ei kuulu olla osa sinun elämääsi.

Olemalla tietoinen yliajattelusta on ensimmäinen etappi siitä vapautumiseen. Jos emme ole tietoisia jostakin asiasta niin miten pystymme muka korjaamaan sen? Miten sitten olla enemmän tietoisempi omassa elämässä ja omista ajatuksista? Minusta tähän paras keino tänä päivänä on ehdottomasti hiljentyminen ja toisin sanoen meditaatio. Tiedän, että monille sana meditaatio voi vieläkin kuulostaa oudolta asialta, jota vain munkit tekevät luostareissaan. Mutta sitähän se ei todellakaan ole. Meditoiminen on ennen kaikkea hiljentymistä ja sitä että antaa oman mielen rauhoittua täysin. Ajatuksia ei kuitenkaan tarvitse kontrolloida vaan niiden pitäisi antaa mennä vapaasti ja samalla yrittäen keskittyä esim. omaan hengitykseen. Hiljentämällä mielemme pystymme rauhoittumaan paremmin ja mitä paremmin rauhoitumme niin sitä paremmin pystymme kuulemaan ja ymmärtämään mitä oikeasti meidän sisällä on meneillään. Tätä kautta opimme olemaan tietoisia ajatuksistamme ja teoistamme.

Tässä vielä video, jossa Quiet -kirjan kirjoittaja Susan Cain kertoo omista kokemuksistaan introverttina elämisestä.